Domain szolgáltatás

 


Regisztrálható tartománynevek:

  • .hu

  • .com

  • .net

  • .org

Domain regisztráció .hu alá

  Díjak
Nettó Bruttó
  Regisztrációs díj (tárhely nélkül, DNS fenntartással) 2 800 Ft 3 556 Ft
  Éves domain fenntartás 1 600 Ft 2 032 Ft
  Átregisztrálási díj ingyenes ingyenes

A .hu domain nevek regisztrálásának költsége tartalmazza a domain 2 évre szóló regisztrációs díját, DNS1 ill. DNS2-s fenntartását.

 

Domain bejegyzése .com .net .org alá - Kérje egyedi ajánlatunkat levélben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

  Díjak
Nettó Bruttó
  Regisztrációs díj (tárhely nélkül, DNS fenntartással) / év egyedi ajánlat szerint
  Éves domain fenntartás egyedi ajánlat szerint

Ingyen domain átregisztrálás

Amennyiben jelenlegi domain regisztrátorával nem elégedett, vagy többet fizet a mi árainknál, regisztrálja át domainjeit hozzánk!

.hu domain átregisztrálás (amennyiben még több, mint 180 napig tart a regisztráció)
A .hu domaint ingyen átregisztráljuk és nem kötelező a megújítása, így fizetés nélkül kerül át domain ügyintézése hozzánk, rendelkezésére bocsátva évente 5400 órás teljeskörű ügyfélszolgálatunkat, DNS névszervereinket, stb.

Nemzetközi domain átregisztráció (és a 180 napnál hamarabb lejáró .hu domainek átregisztrációja)
A domain átregisztrálás díja ingyenes, azonban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően legalább további 1 évvel meg kell hosszabbítani.

Egyéb tudnivalók

Igénylést csak szabályszerűen aláírt,  személyesen, postai úton, vagy faxon benyújtott igénylőlap ellenében áll módunkban elindítani!

Az alábbi Domain szerződések már magukban foglalják a Domain fenntartási szerződést is. Ennek értelmében a .hu alá bejegyzések után az éves fenntartás díját a 2. évtől, a  .com, .net, .org alá bejegyzések után az első év után a Drávanet a Domain megszűnéséig automatikusan számlázza!

Mi a Domain név?

A Domain a számítógépek (kiszolgálók) azonosítására szolgáló névtartomány. Az internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, ún. IP-címe van, ami hasonló a személyi igazolvány számunkhoz. A számítógépek közötti kommunikáció (adatátvitel) ezen címek között zajlik és a Világháló az információközvetítő szupersztráda szerepét tölti be. A doménnevek valójában ezen nehezen megjegyezhető IP-címeket teszik könnyen megjegyezhetővé, egyben egyedivé. A doménnevek – végződésük alapján – alapvetően két nagy csoportba oszthatók: nemzetközi fődomének és nemzeti domének. A nemzetközi fődomének (Top Level Domain – legfelső szintű tartomány) közé tartozik például a .com (kereskedelmi tevékenységet jelöl), a .net  (hálózatot – network-öt jelöl) vagy épp a .org (szervezet) kiterjesztésű doménvégződések. A doméneket speciális alkalmazások (DNS – névszerverek) tartják számon és böngészés alkalmával azonosítják, párosítják a hozzá tartozó IP-címmel. Amennyiben a domén mögött internetes tartalom (honlap) van, a doménhez tartozó, tárhelyen lévő kezdőlapot (index.html vagy index.php stb.) a szerver kiszolgálója elküldi a világháló segítségével a böngésző számítógépére és a honlap megjelenik a monitoron.

 

Partnereink

maverixlogo