uszt logo cmyk

 

Sajtóközlemény - 2015. július 30.

 

JÓL HALADNAK A Szélessávú optikai körzethálózati fejlesztések a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségekben

A Drávanet Hálózatok Kft. optikai körzethálózati fejlesztése jó ütemben halad a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségek jellemzően elszórt kistelepülések alkotta területein. A szélessávú körzethálózati beruházás készültségi foka 2015. július végére megközelítette a 90 százalékot. A projekt több mint 1,665 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Az optikai körzethálózat kiépítése összesen 55 települést és közel 21 ezer lakost érint a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségekben. A 2014. április hónapban megkezdődött optikai hálózatépítési munkálatok a tervek szerint 2015. szeptember 30-ig befejeződnek, így a használatbavételi engedélyezéssel együtt a fejlesztés 2015 novemberében befejeződhet.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló GOP-3.1.2-12-2012-0025 projekt célja az infokommunikációs infrastruktúra kiépülésének támogatása Magyarország azon térségeiben, amelyekben a nagy sávszélesség-igényű szolgáltatások elérhetővé válásához szükséges hálózati infrastruktúra üzleti alapon nem épült ki. A beruházás révén létrehozott optikai hálózat kapacitása garantálni fogja, hogy a majdani helyi hálózatok fejlesztésekor a nagy sávszélességű (30 Mbps feletti) internethasználatnak ne legyen akadálya az intézmények, háztartások és vállalkozások számára.

A projekt keretében az érintett településeken kialakításra kerülnek a helyi hozzáférési hálózatok technológia-független csatlakoztatására alkalmas hozzáférési aggregációs pontok (PoP). A lakossági és vállalati előfizetők kiszolgálása a helyi hozzáférési hálózatok révén fog a későbbiekben megvalósulni. Ugyanakkor az ott élő lakosok és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye azonnal érzékelhető lesz, mivel a települési önkormányzatok, közoktatási intézmények, eMagyarország Pontok és IKSzT-k (Integrált Közösségi Szolgáltató Terek) rácsatlakozhatnak a most kiépülő optikai körzethálózatra.

Drávanet Hálózatok Kft.

Cím: 7624 Pécs, Budai Nagy Antal u. 1.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.dravanethalozatok.hu 

infoblokk3 erfa egyes

 

Partnereink

maverixlogo