uszt logo cmyk

 

Meghívó - Projektátadó rendezvény

MEGHÍVÓ
PROJEKTÁTADÓ RENDEZVÉNYRE

Szélessávú körzethálózati fejlesztések a Sellyei, Siklósi, bajai, kadarkúti és nagyatádi kistérségekben

 

Befejeződött a Drávanet Hálózatok Kft. optikai körzethálózati fejlesztése a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségekben.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló GOP-3.1.2-12-2012-0025 projekt célja a korszerű üzleti környezet részét képező szélessávú optikai infrastruktúra kiépülésének a támogatása volt. A pécsi székhelyű Drávanet Hálózatok Kft. beruházásában megvalósuló fejlesztés összesen 55 települést és közel 21 ezer lakost érintett a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségek jellemzően elszórt kistelepülések alkotta területein.

A projekt zárásaként ünnepélyes projektátadó rendezvényt szervezünk a beruházásban érintett szervezetek, meghívott hivatalos szervek képviselői és a települések vezetői részvételével. A rendezvény célja, hogy röviden beszámoljon a fejlesztés főbb eredményeiről, illetve annak várható előnyeiről. A rendezvény időpontja és helyszíne:

 

PROJEKTÁTADÓ RENDEZVÉNY

2016. JANUÁR 29, PÉNTEK 12:00 óra

7625 PÉCS, MAJOROSSY U. 36.

(PÉCSI KERESKEDELMI KÖZPONT - KONFERENCIA TEREM)

Sajtóközlemény - 2015. július 30.

 

JÓL HALADNAK A Szélessávú optikai körzethálózati fejlesztések a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségekben

A Drávanet Hálózatok Kft. optikai körzethálózati fejlesztése jó ütemben halad a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségek jellemzően elszórt kistelepülések alkotta területein. A szélessávú körzethálózati beruházás készültségi foka 2015. július végére megközelítette a 90 százalékot. A projekt több mint 1,665 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Az optikai körzethálózat kiépítése összesen 55 települést és közel 21 ezer lakost érint a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségekben. A 2014. április hónapban megkezdődött optikai hálózatépítési munkálatok a tervek szerint 2015. szeptember 30-ig befejeződnek, így a használatbavételi engedélyezéssel együtt a fejlesztés 2015 novemberében befejeződhet.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló GOP-3.1.2-12-2012-0025 projekt célja az infokommunikációs infrastruktúra kiépülésének támogatása Magyarország azon térségeiben, amelyekben a nagy sávszélesség-igényű szolgáltatások elérhetővé válásához szükséges hálózati infrastruktúra üzleti alapon nem épült ki. A beruházás révén létrehozott optikai hálózat kapacitása garantálni fogja, hogy a majdani helyi hálózatok fejlesztésekor a nagy sávszélességű (30 Mbps feletti) internethasználatnak ne legyen akadálya az intézmények, háztartások és vállalkozások számára.

A projekt keretében az érintett településeken kialakításra kerülnek a helyi hozzáférési hálózatok technológia-független csatlakoztatására alkalmas hozzáférési aggregációs pontok (PoP). A lakossági és vállalati előfizetők kiszolgálása a helyi hozzáférési hálózatok révén fog a későbbiekben megvalósulni. Ugyanakkor az ott élő lakosok és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye azonnal érzékelhető lesz, mivel a települési önkormányzatok, közoktatási intézmények, eMagyarország Pontok és IKSzT-k (Integrált Közösségi Szolgáltató Terek) rácsatlakozhatnak a most kiépülő optikai körzethálózatra.

Drávanet Hálózatok Kft.

Cím: 7624 Pécs, Budai Nagy Antal u. 1.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.dravanethalozatok.hu 

Meghívó - Sellye

Szélessávú körzethálózati fejlesztés a Sellyei és Siklósi kistérségben

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló GOP-3.1.2-12-2012- 0025 projekt célja a korszerű üzleti környezet részét képező szélessávú optikai infrastruktúra kiépülésének a támogatása. A pécsi székhelyű Drávanet Hálózatok Kft. beruházásában megvalósuló fejlesztés összesen 46 települést és 13 ezer lakost érint a Sellyei és Siklósi kistérségben. A beruházásban érintett települések vezetői, a lakosság és a helyi vállalkozók részére LAKOSSÁGI FÓRUM kerül megrendezésre. A rendezvény célja, hogy a résztvevőkkel megismertesse a fejlesztést, illetve annak várható előnyeit és hatásait. A lakossági fórum időpontja és helyszíne:

2014. június 11., szerda 15:00 óra Sellye, Mátyás Király u. 53 (Ormánság Közösségi Ház)

A beruházás ezen szakaszában érintett települések:

Csányoszró, Drávaiványi, Drávakeresztúr, Drávasztára, Felsőszentmárton, Kákics, Markóc, Marócsa, Okorág, Sósvertike

 

Sajtóközlemény

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL MEGKEZDŐDÖTT A SZÉLESSÁVÚ OPTIKAI KÖRZETHÁLÓZAT ÉPÍTÉSE A SELLYEI ÉS SIKLÓSI KISTÉRSÉGBEN

2014. május 23.

A Drávanet Hálózatok Kft. 1.033.959.457 forint uniós támogatást nyert a „Szélessávú körzethálózati fejlesztések támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A több mint 1,47 milliárd forint összköltségvetést meghaladó beruházás célja az optikai körzethálózat kiépítése a Sellyei és Siklósi kistérségek jellemzően elszórt kistelepülések alkotta területein.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló GOP-3.1.2-12-2012- 0025 projekt célja a korszerű üzleti környezet részét képező infokommunikációs infrastruktúra kiépülésének támogatása Magyarország azon térségeiben, amelyekben a nagy sávszélesség-igényű szolgáltatások elérhetővé válásához szükséges hálózati infrastruktúra üzleti alapon nem épült ki, és a gyenge megtérülési kilátások miatt belátható időn belül várhatóan nem is fog kiépülni.

A Sellyei és Siklósi járásokban az optikai körzethálózat kiépítése összesen 46 települést és 13 ezer lakost érint. A rendkívül intenzív tervezési és előkészítési időszakot követően 2014. április hónapban megkezdődhettek az optikai hálózat építési munkái. Az érintett településeken 2014. év végéig kiépülnek a helyi hozzáférési hálózatok technológia- független csatlakoztatására alkalmas hozzáférési aggregációs pontok (PoP). A lakossági és vállalati előfizetők kiszolgálása a helyi hozzáférési hálózatok révén fog a későbbiekben megvalósulni, az ügyfelek a jelen fejlesztés keretében nem tudnak közvetlenül csatlakozni a körzethálózati aggregációs pontokhoz.

Ugyanakkor az ott élő lakosok és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye azonnal érzékelhető lesz, mivel a települési önkormányzatok, közoktatási intézmények, eMagyarország Pontok és IKSzT-k (Integrált Közösségi Szolgáltató Terek) rácsatlakozhatnak a most kiépülő optikai körzethálózatra. A fejlesztés során kiépített optikai hálózat kapacitása garantálni fogja, hogy a majdani helyi hálózatok fejlesztése során a nagy sávszélességű (30 Mbps feletti) internethasználatnak ne legyen akadálya az intézmények, háztartások és vállalkozások számára.

 

 

Meghívó - Vajszló

Szélessávú körzethálózati fejlesztés a Sellyei és Siklósi kistérségben

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló GOP-3.1.2-12-2012- 0025 projekt célja a korszerű üzleti környezet részét képező szélessávú optikai infrastruktúra kiépülésének a támogatása. A pécsi székhelyű Drávanet Hálózatok Kft. beruházásában megvalósuló fejlesztés összesen 46 települést és 13 ezer lakost érint a Sellyei és Siklósi kistérségben. A beruházásban érintett települések vezetői, a lakosság és a helyi vállalkozók részére LAKOSSÁGI FÓRUM kerül megrendezésre. A rendezvény célja, hogy a résztvevőkkel megismertesse a fejlesztést, illetve annak várható előnyeit és hatásait. A lakossági fórum időpontja és helyszíne:

2014. május 22., csütörtök 15:00 óra Vajszló, Széchenyi u. 18. (Művelődési ház)

A beruházás ezen szakaszában érintett települések:

Adorjás, Baranyahídvég, Besence, Gilvánfa, Hirics, Kemse, Kisasszonyfa, Kisszentmárton, Kórós, Lúzsok, Magyarmecske, Magyartelek, Nagycsány, Páprád, Piskó, Sámod, Vajszló, Vejti, Zaláta

infoblokk3 erfa egyes

 

Partnereink

maverixlogo